Nieuws


Xenon inbouw toegestaan

Vanaf begin 2007 diende elk voertuig met xenon (origineel of later ingebouwd) te zijn voorzien van automatische hoogte verstellers en koplampsproeiers. Vanaf 1 april 2012 is dit enkel nog verplicht bij nieuwe auto's met origineel xenon en niet meer bij auto's waarbij later xenon is ingebouwd. Wanneer u dus nu een xenon set laat plaatsen, hoeft er geen koplampreinigingsinstallatie en hoogteregeling meer ingebouwd worden! Voor alle specifieke APK keuringseisen klik hier.

 

Oplossing storingsmelding defecte lamp (BMW, Mini Cooper, VAG auto's)

Bepaalde merken en type auto's geven ondanks het gebruik van Canbus proof inbouw Xenon sets toch een (storings)melding van een defecte lamp op de boordcomputer. De Xenon lampen werken dan overigens wel, maar er is kans op spontane uitval aanwezig. Om dit probleem op te lossen is een Canbus Bypass kabel nodig. Door het gebruik van deze speciale kabel, wordt de stroom rechtstreeks van de accu gehaald, waardoor de spanning constant 12 volt is en de boordcomputer als het ware wordt omzeild. De Xenon lampen vallen na montage van deze kabel niet meer uit en de boordcomputer zal geen melding geven van een defecte lamp. Indien deze kabel voor uw auto noodzakelijk is om foutmeldingen en uitval van de lampen  te voorkomen en u wilt deze graag gemonteerd hebben, rekenen wij een meerprijs van €35,- voor de kabels inclusief montage. Indien bij ons in kennis, zullen wij u van te voren informeren als deze kabel bij uw auto noodzakelijk is om een storingsmelding of uitval van de lampen te voorkomen. Echter hebben sommige auto's een afwijkend software systeem, door bijvoorbeeld installatie van andere producten of wijzigingen in de instellingen van de boordcomputer. Mede hierdoor kunnen wij niet altijd op voorhand vermelden of betreffende kabel noodzakelijk is.


 

Cree LED inbouw

Veel nieuwe voertuigen die nu op de markt komen zijn uitgevoerd met Cree LED in plaats van Xenon. Ook achteraf is Cree LED in te bouwen in zowel het dimlicht, grootlicht als mitslicht, mits de ruimte in de lampunit dit toelaat (i.v.m. koelelementen achterop de Cree LED lamp). Het dimlicht uitvoeren in Cree LED is enkel aan te raden voor auto's die voorzien zijn van lenzen/projectoren in de koplampunit. Dit doordat enkel hierin een perfect lichtbeeld ontstaat voor de APK. Cree LED inbouw in het dimlicht met een normale reflectorkoplamp kan strooilicht opleveren en is bovendien APK afkeur, doordat er geen juist lichtbeeld ontstaat. Voor zowel het grootlicht als mistlicht is dit geen enkel probleem. Voor het lichtbeeld van het grootlicht en mistlicht of bochtverlichting zijn geen richtlijnen vastgesteld. De enige APK eisen hiervoor zijn dat deze verlichting het moet doen en niet mag verschillen in kleur (links en rechts). Voordeel van Cree LED in bijvoorbeeld het grootlicht of als bochtverlichting is dat deze geen opstarttijd hebben en dus direct op volle sterkte is.