Informatie TopXenon


Xenon inbouw bij TopXenon

Wij plaatsen de xenon zo in uw voertuig, dat u ten alle tijden de lampen weer kunt veranderen voor halogeen. Dit in bijvoorbeeld het geval u uw voertuig wilt verkopen en de xenon set in uw nieuwe voertuig wilt (laten) plaatsen. Vaak dienen bij de montage van xenon gaten geboord te worden in de afdekkapjes van de lampunits. Dit omdat de ballasten (starters van de xenon lampen) niet in de lampunits geplaatst kunnen worden, vanwege de ruimte, warmte en koplamp hoogte verstellers. Deze ballasten werken wij zorgvuldig weg zonder ze vast te boren in de ruimte onder uw motorkap. De eventuele geboorde gaten in de afdekkapjes worden door middel van afdekrubbers weer dichtgemaakt om vocht in de koplampen de voorkomen.


TopXenon gebruikt AC ballasten / starters voor de Xenon verlichting

Op de markt bestaan twee soorten ballasten, DC en AC ballasten. Bij DC gaat de stroom één kant op en bij AC twee kanten op. AC ballasten zijn van veel betere kwaliteit dan DC ballasten en gaan vele malen langer mee. Wij gebruiken dan ook standaard AC ballasten! Bovendien zijn al onze ballasten standaard Canbus proof en van klein formaat (slim ballast). Daarnaast gebruiken wij enkel 35 watt ballasten i.p.v. 55 watt. Hierdoor kan uw koplamp of reflector niet gaan smelten, wat bij 55 watt wel het geval kan zijn.


ALL-IN-prijs bij TopXenon

Bij TopXenon betekent een all-in-prijs ook echt all-in! U betaalt de genoemde prijs, ongeacht hoe lang wij met de inbouw bij uw voertuig bezig zijn. Ook wanneer er voor uw voertuig ontstoringskabels of adapters voor de xenon of leds nodig zijn, rekenen wij niks extra's! Dat is 'service van de zaak'! Klik hier voor de actuele prijzen van TopXenon.


Betaalmogelijkheden bij TopXenon

Bij TopXenon kunt u na de inbouw van de gewenste producten contant of via telebankieren afrekenen. Na afrekenen ontvangt u een betalings- en garantiebewijs.

 

Garantie bij TopXenon

TopXenon geeft de volgende garantie op de producten en de inbouw hiervan:
6 maanden garantie op de ingebouwde Xenon- en Cree LED sets!
2 maanden garantie op overige inbouw, zoals SMD LED lampen of LED-dagrijverlichting!

De genoemde garantie is geldig voor zowel de Xenon, Cree LED en SMD LED producten, als de inbouw hiervan, mits deze producten of onderdelen hiervan niet door anderen dan TopXenon zijn gedemonteerd, gerepareerd, ofwel zijn veranderd, vervangen, verwaarloosd, of door aanrijding defect zijn gegaan.

Uiteraard monteert TopXenon de producten zorgvuldig in uw voertuig. Indien de gemonteerde producten binnen de garantietermijn defect gaan, vervangen wij dit kosteloos op onze locatie in Amersfoort. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk worden gehouden voor eventuele andere gevolgschade aan uw voertuig door de door ons gemonteerde producten. Indien de gemonteerde producten niet naar wens zijn, kunt u deze binnen 14 dagen ruilen voor een ander product van gelijke waarde. TopXenon geeft geen geld terug op producten die gebruikt/gemonteerd zijn geweest. Op gratis verkregen producten zit geen garantie. Voor meer informatie zie onze Voorwaarden.
 

Informatie algemeen

 

 

Xenon inbouw grootlicht

Xenon als grootlicht is zeker mogelijk. Wanneer u een H4 fitting heeft, kunt u kiezen voor Bi-Xenon Hi/Low. Heeft u een andere fitting lamp voor dimlicht, dan heeft u een aparte lamp voor grootlicht en dient er ook een aparte xenon set voor grootlicht gemonteerd te worden. Houd er ook rekening mee dat xenon zo'n 5 seconde ''opstarttijd'' heeft, waardoor ''seinen'' met grootlicht minder functioneel is als halogeen of Cree LED.

 

Cree LED verlichting

Voorheen was het niet mogelijk om het licht van led lampen te ''richten''. Het licht van LED lampen schijnt dan alle kanten op. De normale led lampen als dimlicht zijn hierdoor niet toegestaan, simpelweg omdat het geen licht geeft op de weg. U wordt enkel gezien door andere weggebruikers. De technologie is nu zo ver dat led als dimlicht, mistlicht en grootlicht wel mogelijk is. Met Cree LED lampen is er wel een richtpunt en hierdoor zicht op de weg. Cree LED heeft in tegenstelling tot Xenon geen ''opstarttijd'' nodig en hierdoor direct op volle sterkte. Hierdoor is het ook uitermate geschikt voor grootlicht om bijvoorbeeld te ''seinen''.  Echter zijn vele armaturen van autolampen niet geschikt voor Cree LED. U heeft wel veel zicht en het is niet verblindend voor tegenliggers, echter is het lichtbeeld niet altijd correct voor de APK. Dit omdat het brandpunt van de Cree LED lampen niet op de dezelfde plek zit als bij halogeen of Xenon. 


H.O.D. lampen 

Dit zijn halogeen lampen gevuld met 30% Xenon gas. Hierdoor zijn de lampen een stuk witter dan normale halogeen lampen. Doordat het halogeen is met Xenon look en hierdoor geen ''opstarttijd'' heeft zoals bij Xenon, zijn deze lampen uitermate geschikt voor bochtverlichting of grootlicht om te ''seinen''. Het matcht goed bij 6000k Xenon in de dimlichten.  


Lichtopbrengst Halogeen, Xenon & Cree LED lampen 

Een enkele standaard halogeen lamp a 55 watt levert zo'n 1100 Lumen op. Daarentegen levert een enkele Xenon lamp a 35 watt zo'n 3500 Lumen op. Een enkele Cree LED lamp kan tot 4800 Lumen opbrengen.

 

Kleurverschil Xenon lampen & LED stadsverlichting

Bij TopXenon zorgen wij er altijd voor dat u beide xenon lampen en ballasten uit dezelfde serie krijgt. Hierdoor ontstaat geen kleurverschil in beide lampen. Daarnaast hebben wij verschillende soorten en kleuren bijpassende led stadslampen op voorraad. De kleur hiervan proberen wij zo goed mogelijk te matchen bij de xenon verlichting. Echter ontstaat nooit een 100% match tussen de kleur van de xenon lampen en de SMD LED stadsverlichting. Dit is ook niet het geval bij de originele halogeenverlichting. Hierbij zijn de halogeen stadslampen vrijwel altijd geler dan de halogeen dimlichten.

 

Storingsmelding defecte lamp(en) BMW, Mini Cooper en enkele nieuwe VolksWagens (bleumotions)

Bepaalde merken en type auto's geven ondanks het gebruik van Canbus proof inbouw Xenon sets toch een (storings)melding van een defecte lamp op de boordcomputer. De Xenon lampen werken dan overigens wel, maar er is kans op spontane uitval aanwezig. Om dit probleem op te lossen is een zogenoemde Canbus Bypass kabel nodig. Door het gebruik van deze speciale kabel, wordt de stroom rechtstreeks van de accu gehaald, waardoor de spanning constant 12 volt is en de boordcomputer als het ware wordt omzeild. De Xenon lampen vallen na montage van deze kabel niet meer uit en de boordcomputer zal geen melding geven van een defecte lamp. Indien deze kabel voor uw auto noodzakelijk is om foutmeldingen en uitval van lampen te voorkomen en u wilt deze graag gemonteerd hebben, rekenen wij een meerprijs van €35,- voor de kabels inclusief montage. Indien bij ons in kennis, zullen wij u van te voren informeren als deze kabel bij uw auto noodzakelijk is om een storingsmelding of uitval van de lampen te voorkomen. Echter hebben sommige auto's een afwijkend software systeem, door bijvoorbeeld installatie van andere producten of wijzigingen in de instellingen van de boordcomputer. Mede hierdoor kunnen wij niet altijd op voorhand vermelden of betreffende kabel noodzakelijk is.

 

Oorzaak knipperende/defecte SMD LED (stads)verlichting

Het komt wel eens voor dat de geplaatste SMD LED stadsverlichting vrij snel gaat ''knipperen'' of helemaal uit is. De oorzaak hiervan is de wisselende stroomspanning. Vooral bij de wat nieuwere auto's is er vaak een verschil in stroomspanning. Er zijn dan pieken aanwezig van hoger dan 12 volt (soms wel tot 17 volt). Hier kan SMD LED (in tegenstelling tot halogeen) niet goed tegen. Een tip is dan ook om zo veel mogelijk de motor te starten met de verlichting uit! En de verlichting pas aan te schakelen wanneer de motor aan is. Het starten van de motor trekt namelijk veel stroom en zorgt voor verschil in stroomspanning bij de SMD LED. Echter geven sommige auto's helaas ook impulsen met meer stroom tijdens een draaiende motor. Dit is de reden dat wij bij enkele auto's, waarbij bij ons dit probleem bekend is, standaard gratis twee reserve SMD LED meegeven. Bovendien heeft u twee maanden garantie op de SMD LED. Mochten de leds binnen deze periode defect gaan kunt u ze gratis bij ons laten vervangen voor nieuwe leds op onze locatie in Amersfoort. Wanneer de afstand te ver is of u wilt/kunt ze zelf vervangen, kunnen wij ze uiteraard ook gratis naar u opsturen.